Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bátorság-kagyló

Bátorság-kagyló

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy csodálatos tenger, ahol elbűvölő, színes korallok ragyogtak, és a napsugarak varázslatosan törtek át a víz felszínén.

Ebben a tengerben élt egy káprázatos sellő, Coral, aki mesés varázserővel bírt: képes volt bátorságot adni mindenkinek, aki hozzá fordult.

Egy napon Nelli, aki a tengerparton élt, szomorúan sétált a homokban.

A sellő észrevette őt, és tudta, hogy a segítségére van szüksége, ezért odaúszott hozzá, és megszólította. Nelli meglepődött, de Coral szemeiből olyan kedvesség és nyugalom áradt, hogy a kislány nem ijedt meg tőle.

A sellő megkérdezte a kislányt, hogy mi nyomja szívét. Nelli elárulta, hogy sok mindentől fél, és a többi gyerek körülötte mind sokkal bátrabbnak tűnik.

A sellő ekkor történeteket kezdett el mesélni, mégpedig olyanokat, amik Nelliről szóltak. Olyan eseményeket, amik a kislánnyal korábban megtörténtek, de akkor nem is hitte volna, hogy azok a történések a bátorságát jelentenék.

„Emlékszel?” - kérdezte a sellő. „Nem mertél cigánykerekezni sem, mégsem adtad föl. Gyakoroltál, újra és újra megpróbáltad, amíg már nem is tűnt olyan ijesztőnek, és végül sikerült. A bátorság nem azt jelenti, hogy sosem félünk semmitől, hanem azt, hogy mindig megpróbáljuk, és ha nehezen is megy, újra és újra próbálkozunk.”

„De bátorság az is, ha megosztod az érzéseid, aggodalmaid másokkal, hogy segítséget kérsz, ha szükséged van rá. Ez mind-mind bátorság.”

A kislány meglepődött, de nyugalom öntötte el. Most már tudta, hogy ő egy igazán bátor kislány.

Coral szerette volna, ha Nelli sosem feledkezik meg erről, ezért emlékül egy különleges kagylót adott neki. A bátorság kagylóját.

Ettől kezdve a sellő szavai és a csoda kagyló mindig Nellivel voltak, és segítettek neki leküzdeni az elé gördülő akadályokat, és erőt adni a nehéz pillanatokban.

------------------------------

A sellő bátorság-kagylóját most Te is megvásárolhatod a mese-szett fülbevalók között. Adjon erőt, és hitet viselőjének minden nehézségben.